Sagan om Kärleksnästet

0kommentarer

Kärleksnästet

  

Denna skog ser kanske ut som vilken annan skog som helst, men det många inte vet är att om natten vaknar allting till liv här. Detta är en förtrollad skog.

 

För länge länge sedan när det inte fanns några bilar och inga TV-apparater bodde här en gammal gumma som hette Rut. Rut var en snäll gumma som tog hand om alla djur och fåglar här i skogen. Hon såg till att alla höll sams och att de hade mat under vintern. Rut bodde i en liten röd stuga mitt ibland alla Björkarna. Katten Sotis bodde också här och var kompis med alla djuren. Mitt emot Ruts köksfönster växte en stor Ek. Rut älskade sin Ek och det gjorde alla djuren i skogen också. Den gav ekorrarna ekollon att äta, den delade med sig av sina grenar så att fåglarna hade någonstans att sitta och mössen fick gnaga på dess rötter för att stilla hungern.  

 

Det var inte ofta där kom några andra människor på besök i skogen för de var lite rädda för Rut. Det ryktades om att Rut skulle vara en häxa och att hon kunde trolla, men det var inte sant. Men där emot hade Rut själv sett att på andra sidan vägen, i den andre skogen, bodde där en massa övernaturliga väsen så som troll och vättar. Dessa var inte vänner med varandra och låg därför i ständig fejd med varandra.

 

En dag bestämde sig trollen och vättarna för att tävla mot varandra. De skulle i skymningen bege sig till skogen på andra sidan vägen, där Rut bodde, och se vem som var duktigast på att förtrolla träd och buskar så att de blev levande.   

Kommentera

Publiceras ej