Beskrivning av naturrum

0kommentarer

Kärleksnästet!

Gruppmedlemmar:
Maria Pettersson
Elizabeth Wemmert
Carina Eriksson
Ann-Sofie Andersson
Johanna Martinsson

Namn på området: Kärleksnästet

Nämn minst 2 vinterfåglar: Talgoxen (ljudet), Kaja (såg), Skata (såg), Koltrast (hörde)

Nämn 2 flyttfåglar som vi tror kommer till platsen: Stare och Sädesärla

Vårt valda träd: en stor hög Ek som tycker om kramar och långa sagor

Vädret den 5/2-13 12.00-13.30: Nimbostratus moln (ger regn eller snöfalls nederbörd), lågtryck, kallt precis över 0 gradigt, lätt bris

Spår: kaninbajs, snigelskal (snäcka), rådjursbajs, skräp från människor, fågelskit

Växter: Björk, Ek, Hassel, Nyponbuske, Smultron, Kastanj (från träd som hänger ut i vårt område), gräs, mossa, svamp av okänt slag

Storlek på området: Kärleksnästet är 6 Marior på bredden (Maria är 1.7m) och 12 Carinor på längden (Carina 1.7m).

Uppskattningsvis skulle vi säga att området är ca 10m x 20m.

 

Känsla: Kyla, glädje, kärlek, upprymdhet

Beskrivning:
Stor ek i det ena hörnet, mittemot i det andra hörnet är där björkar. I det tredje hörnet är där en avhuggen björk som kan ses som en hög pall, och i det sista hörnet är där en hasselbuske.

I rummet finns där flera nyponbuskar, och särskilt en lite större buske precis i mitten av rutan. Där är 3 hasselbuskar, en ek och 3,5 björkar. Vi kunde även hitta smultronblad på marken i rummet så förhoppningsvis kommer där bär framåt våren/sommaren. Där fanns småfläckar med snö/is men mest var där barmark och fullt med nedfallna löv. Vi kunde inte se några särskilda stenar eller smådjur men de kan ligga gömda under alla löven.

 

Marken i vårt rum är inte helt plan utan lite otämt underlag med en liten backe vid björkarna. Det finns en passage som delar vårt rum i 2 delar då där inte är några träd eller buskar. Detta gör också att det är öppet upp mot himlen där så på klara nätter kan man se stjärnhimlen och på dagen ses sol och moln.

 

Utsikten från rummet blickar ut över en större äng från den ena sidan och ut i en liten dunge med en backe och växtlighet på den andra sidan. Rummet ligger ungefär 100m ifrån högskolan Kristianstad och under hösten och vinterhalvåret när träd och buskar är nakna kan man skymta skolan igenom växtligheten.