Kärleksnästet 23/4

0kommentarer

Kärleksnästet 23/4, 12.15-13.15

Känsla: glädje att få komma tillbaka till vårt naturrum efter 2 veckors uppehåll pga VFU. Vårkänslor då det har slagit ut så många fler knoppar och blommor sedan sist, bland annat häggen som har fått riktigt stora blad nu. Även rinniga näsor pga förkylning och pollenallergi.

Lukt: grillad korv då där var en grupp som grillade på ängen bredvid vårt rum, och blommor som vi plockade

Hör: Blåmes och vinden som viner i bladen

Spår: halvuppäten kotte som visar på att ett djur har burit med sig maten, take away ;) vi hittade en vit fjäder, kanske har en fågel varit i bråk eller så fäller den vinterskruden. Även spår av människor hittade vi då vi fann tomatskivor och purjolök samt en ölburk.

Moln: stratocumulus eller Valkmoln som det kallas på svenska. Molnen består till största delen av vattendroppar och bildas på 500 - 2000 meters höjd. De kan bildas när kraftiga vindar råder i de högre luftlagren och mixar om luften vertikalt. Fuktig luft kan då ta sig högre upp och avkylas. De kan också bildas när markytan är svagt uppvärmd samt att konvektionen är svag.

Nederbörd: ingen men det hänger regn i luften känns det som

Marken: svalört, tusensköna och luktviol

Djur i rummet: en liten svart spindel

Observation: mycket skräp av människor, det uppskattas inte och är väldigt tråkigt! Kan man bära dit sitt skräp kan man bära det med sig hem igen! Lite blå himmel mellan molnen

Känsel: kyla i vinden

Mossa: samma som sist

Stenar: hittade inga stenar denna vecka

Kommentera

Publiceras ej